Cu noi mijloace de încălzire de economisire a ...

  • pl
  • en
  • ru
  • ua
  • de
  • fr
  • lt
  • ro
  • hr
Facebook Twitter Facebook
Energie termică gratuită din deșeuri
09.12.2023

Energie termică gratuită din deșeuri

Arderea la temperaturi ridicate

Arderea eficientă și cu emisii reduse a combustibililor de calitate inferioară este în prezent un subiect foarte căutat în industria energiei și încălzirii. Acest lucru se datorează prețurilor instabile ale transportatorilor de energie, cum ar fi gazul, petrolul și cărbunele. În plus, din cauza situației macroeconomice, se caută surse de independență energetică, care pot fi asigurate doar din surse regenerabile de energie, de exemplu energie eoliană, solară sau biomasă.

Biomasa asigură independența energetică și controlul total asupra costurilor de încălzire

Datorită surselor locale, biomasa este un biocombustibil energetic care asigură independența energetică și controlul deplin asupra costurilor de producere a energiei. Resursele locale de biomasă includ paie, plante energetice precum Miscanthus, porumb, așchii de ramuri, deșeuri forestiere etc. Se poate spune că resursele de biomasă care pot fi arse în cazanele noastre sunt practic nelimitate. Putem produce așchii din lemn mărunțit, crengi, cioturi, resturi forestiere și agricole. Deosebit de profitabile sunt cipurile de la centralele energetice, care își reînnoiesc resursele în fiecare an. Un astfel de sistem de încălzire oferă independență energetică deplină, deoarece avem literalmente o economie în buclă închisă: producem singuri combustibil pentru a ne încălzi compania sau casa. Avem apoi control deplin asupra costurilor de încălzire și a independenței energetice.

Energie termică gratuită din deșeuri – o soluție pentru secolul 21

Biomasa oferă oportunități mari de obținere a energiei termice gratuite și este o resursă disponibilă practic peste tot. Dar soluția pentru secolul 21 este energia din deșeuri. Deșeurile sunt o problemă în lumea modernă, producem din ce în ce mai mult din ele și pot fi o sursă de căldură gratuită și chiar de electricitate. În cazanele industriale de înaltă temperatură, putem arde deșeurile fără a afecta mediul înconjurător; cu temperatura de după ardere a gazelor de eșapament peste 850 °C, avem o ardere complet curată, complet sigură pentru mediu.

Cazane industriale pentru arderea deseurilor si combustibili alternativi

Cu temperatura de după ardere a gazelor de eșapament peste 850 °C cerută de reglementări, avem ardere curată, fără dioxine, furani și alte substanțe periculoase. După instalarea unor instalații dedicate de tratare a gazelor de eșapament și a catalizatorilor de ardere, putem curăța complet gazele de eșapament din arderea deșeurilor și a combustibililor alternativi.

Cazanele industriale pe biomasă pot produce energie termică la un preț foarte atractiv. Biomasa este mult mai ieftină decât cărbunele sau combustibilii lichizi, iar costurile de investiție în construirea unei centrale termice pe biomasă se vor amortiza rapid. În plus, trebuie acordată atenție gradului de automatizare a procesului de ardere a biomasei sau a deșeurilor. În compania noastră, este la un nivel foarte înalt deoarece nu avem doar automatizări dedicate pentru controlul procesului de ardere:

• Aprinderea și stingerea automată a cuptorului

• Modularea completă a puterii arzătorului de biomasă

• Îndepărtarea automată a cenușii și zgurii

• Proces complet automat de alimentare cu biomasă dintr-un siloz sau depozit cu podea mobilă

• Monitorizarea funcționării întregului sistem

Procesul de alimentare cu biomasă din depozitul de combustibil este un factor cheie care influențează confortul funcționării zilnice a dispozitivului. Sistemul de incalzire pentru arderea biomasei si a deseurilor trebuie sa tina cont de autonomia de functionare planificata de utilizator. Cât de des vom încărca combustibilul depinde de proiectarea unei instalații adecvate de depozitare a combustibilului. Sistemul de podea mobila cu tambur hidraulic permite ajustarea dimensiunii depozitului de combustibil la consumul real de biomasa. O pardoseală mobilă de 10 m3 va susține o unitate termică de 500 kW în câteva zile, fără a fi necesară reumplerea biomasei. Depozitarea combustibilului sub forma unui siloz cu pâlnie sau a unei podele mobile asigură optimizarea timpului de funcționare a camerei cazanelor de biomasă la o singură încărcare de combustibil. Unitățile mai mici sunt mult mai ieftine, dar trebuie să contați că sunt suficiente pentru o funcționare mult mai scurtă a întregii instalații. Coșul exterior de 3 m3 este mai ieftin, dar este suficient pentru funcționarea zilnică a unui sistem de 500 kW. Dacă vorbim de o unitate de 300 kW, aceasta va fi suficientă pentru până la 48 de ore de funcționare, ceea ce este o valoare satisfăcătoare pentru mulți utilizatori. Totuși, în cazul unei puteri de 750 kW, acest timp este prea mic și trebuie folosit fie un siloz cu buncăr extern, fie un depozit cu podea mobilă.

Internet pagina noastră de utilizare "cookies", vă rugăm să schimbați setarea de navigare, dacă nu doriți să leutilizați.


Zamknij